СТЕЛКОР и Ветом – препарати без аналог в света!

СТЕЛКОР и Ветом – препарати без аналог в света!

– Момент, кой го твърди това?

 • – Аз (бате Бино) , на база 10 годишната ми практика с тези продукти , както и почти всеки, който ги е прилагал.

– А защо ” ПОЧТИ всеки” ?

 • – Първо, някои потребители са с твърде големи очаквания. Държат да ликвидират на момента всичките си неприятни усещания, както с мощен антибиотик. (Който за момента ги облегчава, но по-късно ще си вземе “данъка с лихвите” За съжаление, само малцина ( вкл и измежду лекарите) са наясно , че в някои случаи , примерно в 1 от 5, организмът преценява, че ще си изболедува грипа/възпалението на всяка цена, защото това е начинът , по който той ще реши и други свои проблеми. ( Холистичната Медицина разглежда простудните болести като “токсемични кризи”, чрез които организмът се самоочиства и си “връща баланса”. ) И затова в такива случаи ни съветват да не му пречим . С помощта на Стелкор и Ветом той ще си изболедува “заплануваното”, но доста по-леко , по-бързо и без усложнения! ( Като цяло, усложнения възникват при хора с организми, отслабени по най-различни причини, вкл. и от антибиотици и др. медикаменти. Принципът е прост и логичен – “Колкото по-слаб е един организъм – толкова повече помощ “отвън” му е нужна!”
  – Какви са предимствата на тези пробиотици? С какво се обяснява това, че са по-ефективни от останалите?
 • – Първо, те са под формата на СПОРИ. Това е определящо! Приведени в такова “спящо” състояние , те успяват да оживеят при агресивните стомашни и жлъчни сокове – там , където всички останали се “провалят”.
 • Второ – в този случай се използват специално подбрани щамове на АЕробната бактерия Бацилис Субтилис, които в борбата си за оцеляване в АНАеробната среда на червата отделят широк спектър мощни биологично активни вещества, ( аминокиселини, витамини,имуномодулатори и др. ). Тоест – принципът тук е много различен от този при класическите пробиотици , чиято цел е съвсем друга-да заселят организма с полезни АНАербни бактерии.( лактобацилус, бифидус..) Да, последните са жизнено важни, но често при съвременният човек микрофлората е толкова “компрометирана” , че първо трябва да се възстанови почвата, върху която после да се “прихванат” тези полезни бацили. Ако този етап се пропусне , приемането им най-често не дава никакъв резултат. Ветом и Стелкор са един от вариантите за “подготовка на почвата”.

ВАЖНО: След прием на Стелкор/Ветом съотношението м-у патогенни и полезни бактерии се възстановява, патогенните са потиснати или ликвидирани и при тези нови условия може да се окаже , че е излишно допълнително да зареждаме с “класическите” лакто и бифидус бактерии , понеже при новите условия, когато няма кой да пречи, те и сами ще си се разможат до нужното количество. Тоест – ще икономисаме средства 🙂

 • Трето. Ветом и Стелкор индуцират производството на СОБСТВЕН ИНТЕРФЕРОН в организма. На това се дължи мощното им противовирусно действие и като цяло, подобреният ( грубо казано) общ имунен статус на организма. ( Има много препарати, които морят бактериите, но почти никакви , които се справят с ВИРУСИТЕ! Моля, прегледайте темата ми за интерферона

– Че ако тези препарати са толкова ефективни , защо не са ги регистрирали като лекарства , а само като добавки? Те практически работят като имунокоректори..

– Напротив, опитали са се , но са им отказали .  Вижте видеото

-Защо?

 • – Аз имам своето обяснение..БигФарма много внимава да не допусне на пазара препарати, които да са едновременно ефективни, евтини и безвредни. Логично, това се явява икономически неизгодно за нея.. През годините много такива бяха изтеглени от пазара под различни предтексти . Например зеленото хапченце аналгин-хинин 🙂

– Добре, ако наистина Стелкор и Ветом са добри , защо нашите лекари не ги предписват?

 • – Вече започнаха 🙂 . В България това (засега) са д-р К. Стоянов ( Русе) , д-р Р. Алексиева ( Пловдив) , д-р М. Сяров, завеждащ център “Алтамедика” в гр. Сливен.

– Ама те лекарите предписват вече какво ли не .. А и всичките цярове по аптеките и дрогериите – все “чудодейни” , “уникални” , “незаменими”..

 • – Да , така е. Да се чуди човек вече за какво да си даде парите.. Като им чета етикетите, направо се вдъхновявам от таланта на авторите – виртуозни майстори на словото са дали и невъзможното от себе си за да ме замаят и накарат да изкупя цялата дрогерия.. 🙂 Затова , според мен , най-мъдро е въобще да не ме слушате, а сами да издирите и поговорите с хора , които са ползвали Стелкор и Ветом. ( И ако попаднете на недоволни, разберете защо точно не са доволни? 🙂 Да не би и те да не са допрочели дозировките 🙂 ) Или ги тествайте лично и направете сравнение сами. Тук давам някои жокери: руската “бг мама” и сайтът на Ветом, с 6530 коментара към момента. ( У нас немалко отзиви има по ФБ групите, но те всички са все затворени и ми е трудно да ги събирам от там ) вижте тук  или  тук 

– Ние винаги питаме за странични ефекти, дори ако е изглежда, че такива няма как да има..

 • – И правилно! При Ветом и Стелкор липсват каквито и да било нежелани реакции! Производителите също са категорични! За 10 години аз не съм се сблъсквал с какъвто и да било , дори минимален дискомфорт при мен или при децата, нито съм чул някой друг да се е оплакал.

– Имат ли някакви противодействия с други субстанции, медикаменти ? Други ограничения?

 • – Не. Единствено да не се прилагат по едно и също време с антибиотици. Производителите съветват да минат поне 2 часа след приема на АБ.
 • Могат да се взимат от новородени, както и от кърмачки.

– При какви патологии помагат тези двата препатарата?

 • – При широк спектър възпалителни и инфекциозни заболявания и състояния. Където се иска силен имунен отговор. От най-баналните ( простуди, грип, ангина ) чак до хроничните и сложните ( хепатит напр. ) / Спомням си , че от Стара Загора докладваха за излекуване на хепатит В с две кутийки Ветом / . Дисбактериоза. Алергии. Най-различни храносмилателни нарушения. ( колити, ентероколити, газове, разстройство, подуване и др. ) Дори след обикновено преяждане ( човещинка си е 🙂 ) 2 таблетки рязко ще ни облекчат, като това се усеща почти моментално. —-При всякакви отравяния, интоксикации ( биологични, хранителни, медикаментозни и др. )

– Няма препарати, които да помагат винаги и при всеки! Тези двата кога може и да не помогнат ?

 • – Понякога патологиите са сложни, “комплексни” , и/или не зависят само от имунната система.
 • Например при храносмилателните нарушения такива са гастрит с понижена киселинност, хиатална херния, рефлукс, нарушена моторика на жлъчен мехур, пилор, и др. Тук са ангажирани и други системи в организма ( напр. вегетативната нервна) и затова оплакванията не винаги могат да се овладеят само с про- или дори с антибиотик. А и според холистичният подход в Медицината, трябва винаги да се работи върху предпоставките за патологиите. (Те почти винаги са комплексни и затова ни съветват и ние да подхождаме също комплексно , а не само да натягаме имунитет и да морим бацили 🙂 ) Тоест, дори със Стелкор и Ветом да получим облекчение при такива състояния, това не ликвидирва причините за самото състояние.

– Кой е по-силният ? Ветом или Стелкор?

 • – Това са аналогични препарати и разбираемо , ефектът им също е аналогичен, ако бъдат приемани през устата. Някои са забелязали, че Стелкор помага повече при деца, докато Ветом – при възрастни. (Аз не мога да се ангажирам с позиция, възможно е да са прави. Ако става въпрос за моята практика – пил съм каквото е имало към съответният момент 🙂 ) Но абсолютно съм съгласен с проф. Леляк ( директорът на Ветом, говори за това това тук в 26-тата минутаи и лично успях да се убедя преди 2 години, че , без преувеличение, ПРИ РЕКТАЛНИЯТ ПРИЕМ ЕФЕКТЪТ Е ПОТРЕСАВАЩ ! Много по-мощен е от оралния! Аз използвах течен Ветом 1.23 , но и Стелкор, разтворен във вода и въведен ректално , би дал също по-силен ефект, в сравнение с приемът през устата. Как точно да се извърши от желаещите, ще обясня в друг пост.

В момента етикетите на Стелкор са на чешки. Така е организирана доставката за ЕС – чрез официалният представител за ЕС, който се намира в Чехия.

– Дозировки и препоръки?

 • – Основен принцип: и при двата препарата ефектът става по-силен с увеличаване ЧЕСТОТАТА на дозите , а не с големината на единичната доза.
 • Колкото по-остро е състоянието ( напр. връхлетял е грип, който се разгръща много бързо) , толкова по-често се взима препарата – веднъж на всеки 2 часа през първите 2 денонощия. При по-малко “спешни” състояния , но по-упорити и с тенденция към хронифициране ( напр. дисбактериоза, алергии.. ) приемът е с по-малки дози, но по-продължителен.

СТЕЛКОР/ВЕТОМ :

Препаратът се приема по време на или след ядене , като се остави да се разтвори в устата с оглед по-пълно заселване на целият тракт с полезни бактерии.

Забележка: за новородени единичната доза е 4 пъти по-малка ( 1/4 таблетка). За бебета от 2 мес до 1 година дозата е 2 пъти по-малка ( половин таблетка). За деца над 1 годинка дозата може да бъде като за възрастен.

 • При простуди, грип, ангина и др. инфекции – първите 48 часа се приема по 1 табл на всеки 2 часа или по 2 табл. 4 пъти на ден. От третият ден нататък – по 3 табл. дневно. Прием : 7-10 дни. ( Случвало се е да не спазваме препоръката на производителя – виждайки , че детето се подобрява на 2-ия, 3-ия ден, преценяваме, че вече не е необходим препарат и прекъсваме приема. Но много скоро след това следва влошаване и пак подновяваме приема. )
 • При отравяния: 2 таблетки , след 20 мин. още 2 . Този прием се прилага 3 пъти на ден.
 • При дисбактериози, диатези, аллергии – по 1 таблетка 3 пъти дневно, прием- 3 седмици.
 • При остри вирусни хепатити А , В, – по 1 табл. 3 пъти на ден в течение на 1 месец.
 • При ламблиози, хронични описторхози – на вторият възстановителен етап по 1 таб. 3 пъти дневно. Прием- 3 седмици

За профилактика: 1 табл. 1-2 пъти дневно в разстояние на 5 дни. Такива курсове могат да се правят няколко през годината. ( Ние в семейството профилактично никога не сме го приемали. Все чакаме да се разболеем и тогава.. Придържали сме се към логиката, че не е необходимо излишно да се стимулира организма. Наблюдавам, че други разсъждават по същият начин. Оказва се ,обаче, че сме грешали.. Защо? Тук има няколко важни момента:

 • 1.Такава малка доза няма стимулиращият ефект, който да “разглези” имунната система и с това да я направи по-малко “боеспособна” във времето.
 • 2. Бактерията Субтилис е присъствала в порцията на човека още от древността , та чак до миналият век, когато рязко се въвеждат изисквания за стерилност на продуктите. Това означава, че хилядолетия, ЕВОЛЮЦИОННО , тя е била част от човешкият микробиом, част от нашата клетъчна памет, нищо че е АЕробна и че нормално живее в растенията. И сега, изведнъж, тя почва да липсва в менюто ни! Което, наред и с останалите липси, на които сме подложени заради индустриалният ни начин на хранене, се отразява твърде негативно на здравето ни! Знам, някои ще ме заподозрат в умишлено надценяване на ползата от препаратите с цел насърчаване към по-големи покупки 🙂 На тях настоятелно искам да препоръчам, обаче, знаменитата книга на експерта по диетология д-р Джош Акс , “Яжте мръсно!” От нея ще узнаят до какво е довел съвременният “цивилизован” начин на хранене.
 • 3. В наши дни думата “профилактика” настоятелно се нуждае от разясняване 🙂 Както е казал Лукин : “Няма здрави хора! Има само недостатъчно изследвани! ” 🙂 Като цяло, много е съмнително да има останал здрав човек в този така нездрав свят..С което намеквам, че това което ни го предлагат за “профилактика” , за повечето от нас ще си бъде истинско “лечение” 🙂

 ВЕТОМ (2.26) ТЕЧЕН:

 • Единичната доза е 2-3 капки. При профилактичен прием: единичната доза се приема 2-3 пъти в денонощието в продължение на 10 дни.
 • При някакво заболяване: единичната доза се приема 5-10 пъти в денонощието в продължение на 10 дни. При някои по-сериозни състояния е уместен и по-дълъг прием – 20  и павече дни.

 

3 thoughts on “СТЕЛКОР и Ветом – препарати без аналог в света!

 1. Получить услуги и консультацию юристов можно как офисах компании, так и онлайн. Задайте вопрос по телефону, мессенджер WhatsApp или оставьте заявку на обратный звонок через форму обратной связи. Для проведения консультации юрист соответствующей тематики свяжется с вами в ближайшее время консультация юриста по пенсии

 2. Срочный выкуп и срочная продажа квартир в Новосибирске: залоговые и ипотечные, неприватизированные, с долгами по ЖКХ и ФССП, с материнским капиталом, под арестами и с торгов, закроем за вас ипотечные и потребительские кредиты –
  срочный выкуп квартир

 3. Използвам Стелкор, Ветом и Тодикамп от не помня точно, но поне 3 или дори 4 години. Използвам ги предимно за децата (знаете как е с градинските и яслени вируси), но и ние със съпруга ми сме ги използвали. Откакто открих тези продукти, да чукам на дърво, но антибиотици не сме ползвали. При синът ми (8 г.) се е налагало да приема антибиотик преди и сега изкарва вирусите една идея по-тежко от сестра си (4г.). Смея да твърдя обаче, че имунитета им някакси се засили и с помощта на Тодикамп, Стелкор или Ветом (в зависимост какво има налично в момента) се справят много по-лесно с разболяванията. Дъщеря ми редовно изкарва пълен месец на градината. Даже когато ходеше на ясла си бяха измислили, че има въшки понеже им беше дошло твърде много присъствието и. Като цяло, хванем ли нещата в началото, всичко минава за няколко дни. Пресен пример от преди дни: В неделя дъщеря ми се разкашля и беше със зачервено гърло – започнах да и давам Ветом. В понеделник при доктора – гърдите чисти и нещата тръгват към оправяне. На батко и обаче не бях обърнала много внимание и във вторник, като го взех от училище вдигна температура. Започнах да давам и на него. В момента нямах Тодикам иначе щях да го разтрия с него. Вечерта я свали и днес (сряда) вече няма температура. Ходихме при доктора отново за проверка и нещата са наред. Радвам се, че открих тези продукти и се надявам повече хора да разберат за ползите от тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »